Junior

Om afdelingen

Aldersgruppe: 
10 - 11 år
Mødedag/tid: 
Onsdag 18:30 - 20:30
Ledere: 
Martin Weier Christiansen mob. 22 64 02 06
forsideblok_glidebane_fotograf_frederik_andreas-jorgensen

Junior

Juniorafdelingen er for de 10-12 årige. Meningen med tiden som junior er at gøre overgangen mellem mini og storspejder blød. Det er en mellemting mellem det lederstyrede liv som mini, og selvstændigheden som storspejder. 

 

Oplevelser som junior spejder

Hos juniorerne bliver de introduceret for patruljearbejdet, og lærer at samarbejde i patruljen. Vi har lige nu 2 patruljer: 

  • Kanibaler
  • Sjakaler

Ligesom hos storspejderne har hver patrulje også en patruljeleder og patruljeassistent. De to sørger i samarbejde for, at patruljen udfører de opgaver, de voksne ledere stiller dem. Det er som regel to af de ældste juniorer, der får dette ansvar, men det er dog ikke nogen klippefast regel. Hvis lederne skønner det, kan andre udnævnes på baggrund af erfaring, modenhed eller simpelthen tegn på godt kammeratskab. Der kan siges meget om filosofien bag patrulje systemet. De umiddelbare fordele vi oplever, er at det styrker ansvarsfølelse, team-ånd og selvstændighed. Desuden gør det også organiseringen af juniorernes arbejde noget nemmere for de voksne ledere. 

De aktiviteter vi laver på møderne hos juniorerne er meget præget af de traditionelle spejderaktiviteter, så spejderne er klædt på til deres storspejdertid. Dvs. at pionérarbejde, lejrliv, orientering og vandreture fylder en del på programmet. Der er selvfølgelig også en masse tid til at lege og til at lave anderledes ting. For at remse nogle tilfældige ting op kan vi nævne: biografture, store ridderslag med rollespil sværd, bygning af kastemaskiner, vandkamp, stjernekigning, race i sæbekassebiler, bygning og sejlads i primitive både, ildslukning, besøg ved politiet - ja det er kun ledernes vilde fantasi der sætter grænserne. 

Desuden har vi hvert år nogle ture, hvor vi så har mulighed for nogle større aktiviteter, samt at følge op på de ting vi går og laver på de ugentlige møder. 

Et typisk program for ture på et spejderår: 

TurIndhold
Efterårstur eller divitræfTidligere har det været: Ringenes Herre orienterings-løb og vandretur til Stjærhytten 

JuleturHer drejer det sig om at spise en masse flæskesteg og lege en hel masse. 

GruppeturForegår den sidste hele weekend i feb, tidligere temaer har fx været: Prison Break, Sten Bager, Charter Rejser. 

ForårsturTræning til divisionsturneringen og generelt nogen gode oplevelser i naturen. 

DivisionsturneringHer mødes vi med de andre spejdere i divisionen, omkring 100 jævnaldrende, og dyster på spejderfærdigheder. 

SommerlejrJa, har er mulighederne utallige, men der er i hvert fald tale om en tur på en hel uge. Tidligere har vi cyklet og sejlet i kano på tværs af Jylland eller deltaget på Blå Sommer. 

Lederne

Martin Weier Christiansen

Der søges en spejderleder mere - var det noget for dig? 

Juniorspejdernes faste møder

Alle junior spejdere mødes hver onsdag, kl. 18.30 - 20.30. Mødet er på Katterhøj, men kan forekomme andre steder. Bemærk, at planen for de ugentlige møder kan ses under juniorernes kalender. Hvis mødet er flyttet til et andet sted vil det fremgå af kalenderen.