Højbjerg Drengegruppe

Kontakt

Adresse: 

Katterhøj. Moesgårdsvej
8270 Højbjerg

Oprykning 2014
Vandrusjebane prdag 2012

Højbjerg Drengegruppe

Om Højbjerg Drenge

Vi er en drengegruppe, der har eksisteret siden 1942 (læs mere i Gruppens historie). Som navnet siger optager vi kun drenge, som spejdere i gruppen. Lederkorpset er derimod blandet. Den lille and her til højre er vores logo, - ingen kan dog rigtig huske hvorfor vi lige netop har valgt den. 

Idegrundlag

Højbjerg Drenge bekender sig til det traditionelle spejderliv og er organiseret under Det Danske Spejderkorps (DDS). Se korpsets officielle idégrundlag

Det betyder blandt andet at spejdergruppen er en u-politisk og u-religiøs forening. Gruppen som sådan har derfor ingen mening om hverken Gud, Euro'en, eller Pia Kjærsgaard (det har derimod mange af lederne og de lidt ældre spejdere, - og det er ikke altid den samme mening). 

Faktisk mener vi at det er en af gruppens styrker at lederkorpset og styrelsen udgøres af personer med vidt forskellig baggrund, holdninger og dagligt arbejde. 

At gruppen er upolitisk betyder ikke at gruppen er uden holdning. Vi har en klar fælles holdning til et friskt spejderliv, med natur aktiviteter og en vilje til gennem overbevisning og eksempel at lære spejderne respekt og ansvar. Respekt for hinanden, naturen og vores omgivelser. Spejderne lærer at store skal hjælpe små, alle skal have det sjovt, men stadig kun sådan at alle tager del i ansvaret. 

Gruppen er en af de få drenge-grupper (de fleste grupper optager i dag både drenge og piger). Det har vi valgt at holde fast ved. Vi mener at spejderne herved får en god mulighed for at være drenge og lave drengeaktiviteter. Aktiviteter som giver friske kinder og gang i vaskemaskinerne. Aktiviteter, som giver indlæring i ansvar og et fasttømret sammenhold. 

Højbjerg Drenge i dag

Vi er i øjeblikket godt 40 spejdere og 10 ledere. Højbjerg Drenge kan derfor tilbyde en "hel" spejdertid - fra mikrospejder på 6 år til seniorspejder på ca. 20 år. Eventuelt efterfulgt af en indsats som leder. 

Vi holder vores faste møder i hytten på Katterhøj, der ligger bag Skåde Skoles fodboldbaner i Højbjerg syd for Århus.